diumenge, 12 de setembre del 2010

Etapa 13: Ribaforada - Alfaro, 040910




S'aixeca a les 05:00 am. Agafa un tren a les 06:00. A les 08.00 m'espera assegut a un dels bancs de l'estació de Delícias abans d'anar plegats en cotxe fins Ribaforada, on començarem un cap de setmana de Camí plegats. És en jucasel, qui sinó?!. Estaria acompanyat de qui fa temps em va parlar del Camino per primera vegada!. Un expert! Un Amic!.

Deixàrem el cotxe a l'estació de Ribaforada i, després d'un entrepà de xoriço, vam emprendre la caminata. Seguint el Canal Imperial , xerrant, de seguida vam arribar a Tudela. A Tudela vam anar al bar Isdidro -després d'un primer intent fallit per fer un entrepà a un bar prop de l'església de Magdalena-, a la plaça on hi ha la catedral, on ens vam barrejar amb els convidats a un casament que estaven fent temps fins que no arribava l'hora, i on fan uns entrepans que no es poden deixar de tastar.

De Tudela fins a Castejón era qüestió de seguir el canal i la via del tren. Descans a un bar amb una jerra de clara entre les mans, és una bona forma per recuperar i fer la darrera atacada fins Alfaro. Deixant Castejón hi ha al pas unes bodegeues abandonades però que curiosament tenen els jardins ben cuidats amb uns vinyes. Som al setembre i les vinyes ja es veuen carregades de raïm, a punt de fer la verema. El tram de Castejón fins Alfaro es fa tota l'estona per carretera, el pitjor de la jornada, especialment quan els cotxes que passen pel costat sobrepassen el llindar dels 60 permesos en aquell tran de carretera.

A l'arribar a Alfaro un cartell ens avisa que és una ciutat antinuclear. Ens dirigim al centre on hi ha la Colegiata de San Miguel. Just davant, al centre d'informació turístic, segellen la credencial i ens deixen la clau de l'alberg municipal, que hi ha al costat de l'oficina de la policia, on pernoctarem.

A l'alberg, després d'una dutxa i de conèixer un matrimoni del Pla de Santa Maria ens vam disponsar a anar a un bar i fer unes tapes, mentres vam veure el partit del Mundial de bàsquet Espanya-Grècia.


Ver mapa más grande

We've got to hold on to what we've got
Cause it doesnt make a difference
If we make it or not
Weve got each other and that's a lot
(Bon Jovi, "Living on a prayer")

1 comentari:

  1. We've got to hold on ready or not
    You live for the fight when that's all that you've got

    ResponElimina